reteauaedu.ro

Noutăți Moodle 3.6

Thu, 06 Dec, 2018 18:00:00

Lista de webinarii
group50/100
650
Acest webinar este închis
Vizualizare webinar

About the webinar

Vă prezentăm Moodle 3.6! Departamentul de management Moodle și dezvoltatorii din comunitate lucrează la ultimele etape de testare pentru a furniza lansarea noii versiuni care este plină de caracteristici noi și puternice.

 

Aditional files

Moodle 3.6 - Noutati.pdf

 

Susținerea facilităților pentru GDPR: setări suplimentare și ușor de utilizat.
Bazându-se pe caracteristicile de confidențialitate implementate în Moodle 3.5 pentru GDPR, Moodle 3.6 vine cu setări mai personalizabile de confidențialitate. Pe baza feedback-ului oferit de utilizatori, acum politicile sunt opționale ca un accesoriu de bun venit. Exporturile de date la cerere sunt mai ușor de citit de oameni și legăturile pentru contactarea ofițerul pentru protecția datelor sunt mai clare și mai accesibile. În general, utilizatorii Moodle vor avea o imagine mai bună a modului în care sunt utilizate datele lor.

Prezentarea generală a cursului: afișare personalizabilă.
Navigarea prin cursuri și sarcini pe tabloul de bord este acum mai ușoară. Urmăriți mai bine termenele limită și le puteți sorta și filtra mult mai ușor cu noul bloc de cronologie (Timeline). Puteți ascunde sau să faceți anumite cursuri favorite în panoul de bord și puteți să afișați articolele recent accesate într-un bloc separat pentru a reveni rapid în locul în care ați rămas.

Integrarea în Nextcloud.
Moodle este open source; Nextcloud este open source, în consecință cele două produse și-au unit forțele și acum sunt integrate. Datorită dezvoltatorilor noștri din comunitate, elevii, studenții și educatorii vor putea să se conecteze la Nextcloud și să trimită fișiere în cadrul cursurilor Moodle.

Suport pentru versiunea 2 a specificațiilor Open Badges.
O veste bună pentru colecționarii de ecusoane virtuale! Datorită unor setări utile, profesorii și formatorii pot include versiuni, detalii despre limbă sau imagini atunci când configurează un ecuson într-un curs. Există, de asemenea, opțiuni pentru includerea detalii despre ecusoane terțe și să se facă referire la competențele externe cursului dobândite.

Trimitere feedback: adăugați fișiere și media.
Atunci când editorul Atto a introdus posibilitatea cursanților de a înregistra resurse audio și video în sarcinile de lucru, utilizatorii Moodle mai entuziaști s-au grăbit să solicite acest lucru pentru notarea sarcinilor de lucru. Deci, acum, dacă dați note unor sarcini de lucru, veți putea să vă înregistrați feedback-ul ca sunet sau video și să adaugați fișiere și imagini.

Mesaje, Teste, aplicația mobilă Moodle și multe altele!
Dacă v-ați dorit vreodată să puteți expedia un mesaj unui grup în cursul dumneavoastră în loc să trimiteți mesaj fiecărui cursant individual, veți întâmpina cu bucurie noua funcție de mesagerie în grup, care vine împreună cu un control îmbunătățit pentru gestionarea celor care vă pot trimite mesaje. Și datorită Asociației Utilizatorilor Moodle, statisticile pentru întrebările testelor aleatorii vor fi mult mai clare pentru a le citi și a fi interpretate. Ca de obicei, la scurt timp după lansarea Moodle 3.6, ne putem aștepta la o versiune actualizată a aplicației mobile Moodle și de data aceasta, va veni cu derulare și performanță mult mai rapidă.

Mentor: Cosmin Herman